Dinsdag 17 april

Weer een bewogen dag, Marie is nog ziek, ze is erg aan de diarree. Maar om elf uur werd ik bij Kees Vendrig opgehaald met de boodschap dat St Antonius ontruimd moet worden. Oude mannen en vrouwen, zusters, alles moest eruit en Ria, Alie, Marietje en Doortje ook.

Na overleg met Heeroom besliste deze dat ze allemaal in de pastorie moesten komen, wat in de komende kritieke dagen voor ons wel het beste is, dan zijn we allen tenminste bij elkaar.

Gisteren twee koeien geslacht voor Hilversum. Vanmiddag werd er een gehaald door vier mensen met twee bakfietsen maar spoedig waren er jachtvliegtuigen in de lucht en schoten op de bakfietsen. Twee mensen raakten gewond, van de een was de kin verbrijzeld en de ander het been geraakt.

Vanmiddag nog een koe geslacht voor Woerden en morgen vroeg ga ik naar Woerden om uit te benen. Het is niet plezierig om de weg op te gaan, maar het moet nogal vroeg gebeuren.

Gisterenmorgen voor eigen gebruik nog een kalf geslacht bij Bart Blokland. Het wordt weer een drukke week voor mij maar ik verdien er aardig wat vlees mee.

Met de oorlog gaat het goed, je kunt echt merken dat het front weer dichterbij komt. Het is hier nu een erg vol huis met 24 personen, Ik hoop en vertrouw er ook op dat we het zo nog eventjes kunnen redden en dat het einde van de oorlog er spoedig is.