Vanaf 17 september 1944 houdt Ko van der Vooren een dagboek bij. Hij beschrijft hierin zijn belevenissen als vader met negen kinderen en als slager in Renkum vanaf het moment dat de operatie Market Garden begint. Hij volgt de soms schokkende gebeurtenissen van dag tot dag vanuit het perspectief van de gewone burger.

Vanaf 17 september 2019, exact 75 jaar later, verschijnt dit oorlogsdocument online als blog. Op iedere dag dat Ko een dagboekaantekening gemaakt heeft verschijnt deze online. Uiteindelijk zal in juni 2020 het gehele boek via deze site te lezen zijn.

In deze blog leest u de aantekeningen die Ko van der Vooren vrijwel iedere dag maakte over het leven van zijn gezin tijdens de beschietingen van Renkum, de gedwongen evacuatie, hun verblijf van vijf maanden op de pastorie in Montfoort en uiteindelijk hun terugkeer naar Renkum. Het dagboek sluit af als het dorp Renkum het leven weer oppakt en Ko van der Vooren zijn herbouwde slagerij kan openen.

Het dagboek is 2017 eerder uitgegeven als een hardcover. Hieraan hebben diverse familieleden en anderen hun bijdrage geleverd. Heel veel dank aan jullie:

Ko Melief , Ria Melief-van der Vooren, Joke van der Vooren/Zr Marita, Door van der Vooren/Zr. Elize, Graddie van den Bergh–van der Vooren, Marita van den Bergh, Evert en Erik van de Bovenkamp, Anke Tigchelaar.

Mede namens Ko Melief,

Hans Melief