Vrijdag 18 mei

Van de week hebben we de eerste voedselpakketten gekregen: biscuits en blikken worstjes en een soort gekookte worst. De koekjes zijn erg droog en hard, maar ze zijn toch goed te eten. Wij waren op dat gebied niet erg verwend meer en het is ook een best middel tegen diarree.

Vandaag het tweede pakket, gesmolten reuzel was er ook bij, prima-prima, en blikjes cake en losse koekjes, verder chocolade, honing en een ons suiker per persoon. Het is niet veel, maar toch wat.

Ik heb de hele dag bij Kees in de winkel gestaan en bonnen ingenomen voor blikvlees. Volgende week krijgen de slagers het blikvlees te verkopen, waar het trouwens ook thuishoort. Gisteravond Arie hier gehad. Hij kwam uit Oosterbeek en Renkum en had ons huis ook van binnen gezien. Veel goeds kon hij er ons niet over vertellen: het huis ligt in puin en alles is totaal afgebrand, alleen de kokerij was nog intact. Maar wel bracht hij de tijding mee dat ik spoedig naar Ede moest komen, dan kreeg ik van de heer B. Mom een dagpas om Renkum te bezoeken en ons huis te zien.

Maandag, tweede pinksterdag of dinsdag ga ik er heen (Frans zal nu meegaan), tenminste als we in Ede kunnen komen. Mama is met Ria en Alie naar het Blokland, om een brood om mee te nemen te proberen te krijgen bij van Lint.