Sinds 3 mei geen weermachtsbericht meer. Ze zagen geen kans nog een stelletje leugens in elkaar te flansen.

Vrijdag 4 mei

De toestand is nog hetzelfde. Gevochten wordt er in Holland niet meer en bij mooi weer gooien de bommenwerpers voedsel uit. Amerikaanse auto’s rijden nu geregeld Utrecht binnen met levensmiddelen en het eerste schip kan spoedig in Rotterdam verwacht worden.

In Utrecht waren de mensen net gek geweest toen de bommenwerpers zo laag vlogen, er werd met van alles gezwaaid. Dat gebeurde ook bij het binnenkomen van de Amerikaanse auto’s en de Duitsers deden er niets aan.

Het lijkt mij dat de Duitsers al gecapituleerd hebben, maar dat het nog niet bekend gemaakt mag worden, waarom anders die hulp. Die is vast niet uit sympathie voor de Hollanders.

Wanneer de Duitsers de wapenen zouden inleveren en ongewapend op straat zouden lopen, werden ze allen de hersens ingeslagen. Dus ze zullen eerst beschermd moeten zijn door de Engelsen, eerder zal er geen officiële verklaring komen.

Ondertussen wachten wij maar rustig af en verlangen we er hard naar om naar Renkum te gaan en daar eens poolshoogte te nemen. Volgende week lukt het vermoedelijk wel.