Woensdag 25 oktober

Wat een geluk dat wij bij Heeroom terecht zijn gekomen. Een eersteklas hotel kon niet beter voor ons zorgen. Anna en Bets doen hun best om ons de doorgestane ellende te vergeten al hebben zij natuurlijk veel meer werk door ons.

Ria, Alie, Dora en Marietje zijn bij de zusters in St. Antonius en hebben het er ook goed. Ze moeten wel meewerken, maar dat doet hun geen schade en ze doen er veel ervaring op. Frans is alweer kapper: hij scheert er al weer lustig op los. Als ik mij niet vergis, leert hij hier meer dan bij alle andere bazen tezamen. Piet is bij Kees Vendrig, de slager. Antoon gaat de boer op voor tante Bets en scharrelt levensmiddelen bij elkaar. Joke en Graddie zijn zo’n beetje op school en krijgen les van Zuster Dilecta. Marie is vanzelf druk en zelf moet ik maar zo’n beetje wandelen en ik word jaloers als ik die slagers allemaal zo druk zie, maar eens zal deze ongelukkige oorlog toch wel een einde nemen en kunnen wij weer opnieuw beginnen.