Zondag 6 mei

Het is vrede maar hier nog geen klokgelui en geen vlaggen. De Duitsers blijven nog de baas. Ze willen zich niet overgeven aan de ondergrondse. Wel aan de Tommy’s, maar aangezien deze hier nog niet aanwezig zijn, zitten wij nog met die rovers opgescheept.

In Woerden, Utrecht en Oudewater is het groot feest, hoewel Oudewater weer vier slachtoffers te betreuren heeft. De commandant in Montfoort heeft een stelletje soldaten naar Oudewater gestuurd om daar de ondergrondse te straffen, maar dat ging niet zo gemakkelijk. De Duitsers hadden ook een paar doden en gewonden. Ze brachten een paar gevangenen mee die onder het raadhuis werden opgesloten. Vandaag zijn er na een onderhandeling weer twee vrijgelaten en de anderen zullen wel spoedig vrijgelaten worden.

Vanmorgen zijn we allen ter communie geweest ter ere van Maria van Renkum. Veel hebben wij vandaag gedacht aan onze Mariaprocessie op deze eerste zondag in mei. Het was hier koud weer en onwillekeurig dachten wij dan aan de bruidjes, die in Renkum de processie zo opluisterden en het vaak ook zo koud hadden. Wij hebben Maria nog eens extra gevraagd ons verder bij te staan in de moeilijke tijden die ongetwijfeld nog zullen komen.